Βήμα Πρόσθες για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου ▪ Άλλαξε “χέρια” το τιμόνι των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων

27-1-2023

Νέο “Αφεντικό” στους εν ενεργεία Ειδικοδυναμίτες και με τη βούλα πια, ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο οποίος παρέλαβε τη Διοίκηση της ΔΕΠ από τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ», ένα όνομα που έγραψε ιστορία, με τον πρόδρομο των Ειδικών Δυνάμεων, Ιερό Λόχο, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), του επικεφαλής των ελληνικών ειδικών δυνάμεων.

φωτ.ΓΕΕΘΑ

Στην τελετή παρευρέθηκαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος,  ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Υποστράτηγος Δημήτριος Πατράκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου. ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος, Ακόλουθοι Άμυνας και αντιπροσωπείες ξένων κρατών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και εν αποστρατεία ανώτατοι Αξιωματικοί διατελέσαντες Διοικητές της ΔΕΔ και της ΔΔΕΕ, παράγοντες συλλογικοτήτων Καταδρομέων, μεταξύ άλλων, ο Βετεράνος Καταδρομέας της Επιχείρησης “ΝΙΚΗ” των γεγονότων της Κύπρου το ΄74 Πρόεδρος του Συλλόγου “Κομάντος 74” κ. Παναγιώτης Αφάλης ως εκπρόσωπος του ανωτέρω Καταδρομικού σωματείου καθώς και πολλοί Έφεδροι Καταδρομείς, μέλη οικογενειών Αξιωματικών, εκπρόσωποι τοπικών και εκκλησιαστικών Αρχών.

Με το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων όπου παλαιότεροι και νεότεροι Πρασινομπερέδες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για την νέα χρονιά και απόψεις για θέματα επικαιρότητας.

φωτ. από αριστερά τω βλέποντι, ο νέος Διοικητής ΔΕΠ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, από δεξιά ο Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς και στο μέσον ο Βετεράνος Καταδρομέας Παναγιώτης Αφάλης

φωτ. Από δεξιά, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και δίπλα του ο Βετεράνος Καταδρομέας Παναγιώτης Αφάλης

φωτ. από δεξιά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχοντας δίπλα του τον Βετεράνο Καταδρομέα Πρόεδρο των Κομάντος ΄74 Παναγιώτη Αφάλη

φωτ. από δεξιά, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και δίπλα του ο κ. Παναγιώτης Αφάλης

Για το τέλος, παραθέτουμε μια χαρακτηριστική φωτογραφία από το Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» στην έδρα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Στο Ηρώο των Πεσόντων Καταδρομέων, στέκεται ο Βετεράνος της Επιχείρησης «NIKH» του ΄74, Παναγιώτης Αφάλης.

Ένας Έλληνας παλαίμαχος Πρασινοσκούφης, συμμετέχων σε μια στρατιωτική επιχείρηση που έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως Επιχείρηση Αυτοκτονίας φωτογραφήθηκε στο μεγάλο Μνημείο αφιερωμένο στους Έλληνες Καταδρομείς που έγραψαν την ένδοξη ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

φωτ. Ο Βετεράνος Καταδρομέας της Επιχείρησης “ΝΙΚΗ” των γεγονότων της Κύπρου το ΄74, Πρόεδρος του Συλλόγου “Κομάντος 74” κ. Παναγιώτης Αφάλης στο Ηρώο Πεσόντων Καταδρομέων στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» στην έδρα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου