75 Χρόνια από την ίδρυση της 355 ΜΤΜ

23-11-2022

Τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Χαρδαλιά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της 355Μ, Αντισμήναρχο (Ι) Ηλία Βελούδο και επίδοση αναμνηστικών σε διατελέσαντες Διοικητές της Μοίρας.

Στην τελετή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας,  Jung Il LEE, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Αντισμήναρχος (Ι) ε.α Ακριβός Δ. Τσολάκης, ο οποίος το 1951 εστάλη με το 13ο Σμήνος στην Κορέα από όπου επέστρεψε το 1953 αφού έλαβε μέρος σε 160 πολεμικές αποστολές, διατελέσαντες Διοικητές της Μοίρας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 355ΜΤΜ.

φωτ.ΓΕΑ