Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων ▪Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Μητρόπολη Αθηνών

21-11-2022

Δοξολογία τελέστηκε στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

Στη Δοξολογία παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο π. Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών, Έφεδροι Αξιωματικοί, μεταξύ άλλων, ο Βετεράνος Καταδρομέας-πολεμιστής της Κύπρου και πρόεδρος του σωματείου “Κομάντος 74” Παναγιώτης Αφάλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Κώστας Γκούβας μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Φίλιππος Κωσταράς, ο Βάκης Λαδόπουλος Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, παράγοντες Σωματείων, Συνδέσμων και πολιτικοί.

Με το πέρας της Δοξολογίας, η κα Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς μίλησε για το έργο και την προσφορά στην Πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, η κα Μπότσιου επεσήμανε τις καταστάσεις που χειρίστηκε η Άμυνα της χώρας μας αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί με νέες στρατιωτικές συνεργασίες με χώρες του εξωτερικού, τις θετικές εξελίξεις στην αμυντική διπλωματία, στα εξοπλιστικά με την αγορά νέων αεροσκαφών και φρεγατών και στην δημιουργία της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Κατά την ομιλία της καθηγήτριας κας Μπότσιου έγιναν επίσης αναφορές στην Κύπρο, στο ΝΑΤΟ, στις στρατιωτικές βάσεις εντός ελληνικού εδάφους, αλλά κυρίως στο πιο σημαντικό κομμάτι της Εθνικής μας Άμυνας που δεν είναι άλλο από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.   

φωτ. Από δεξιά τω βλέποντι, ο κ.Κώστας Γκούβας μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών κ.Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Βετεράνος Καταδρομέας-πολεμιστής της Κύπρου και πρόεδρος του σωματείου “Κομάντος 74” κ.Παναγιώτης Αφάλης, ο Πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Δρ Φίλιππος Κωσταράς και ο κ.Βάκης Λαδόπουλος Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή στον Μητροπολιτικό ναό ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.