ΗΛΙΑΚΕΙΑ 2023 ▪ Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στην Κάρπαθο για τον Ήρωα Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη  

25-5-2023

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συνδιοργάνωσαν χθες Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και οι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων, για την συμπλήρωση 17 ετών από τον θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Μνημείου του, στο λιμάνι της Καρπάθου.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του Ήρωα και τιμητικές διελεύσεις ζεύγους Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 άνωθεν του χώρου των εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο αδελφός του Πεσόντα Ήρωα Φίλιππος Ηλιάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν:

  • Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
  • Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας
  • Ο Υποδιοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Υποστράτηγος Σταύρος Τζουμερκιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.,
  • Συγγενείς του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

φωτ.ΓΕΕΘΑ