Ο ΥΦΥΠΕΞ Φραγκογιάννης συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων – Business Angels

24-5-2023

Το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (Business Angels) λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου. Πρόκειται για ένα συνέδριο που συγκεντρώνει εκατοντάδες συνέδρους από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και επιχειρηματικούς αγγέλους που θα έρθουν σε επαφή με Venture Capital Funds, επιταχυντές και φυσικά με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, με πρώτο τους μέλημα να προχωρήσουν τα σχέδια τους με επιτυχία.  

Στον χαιρετισμό που απήυθυνε στην έναρξη του συνεδρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, τόνισε τη μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να διοργανώνει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο συνέδριο του είδους του στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τις υψηλές προσδοκίες για ένα τριήμερο γεμάτο συγκεκριμένες δράσεις, workshops και πανέλ με ομιλητές εξειδικευμένους στις επενδύσεις νεοφυών επιχειρήσεων. Σημείωσε ακόμα ότι μετά από σκληρή και στοχευμένη δουλειά της κυβέρνησης κατά την τελευταία τετραετία, η Ελλάδα έχει καταστεί αξιόπιστη και δυναμική οικονομία, ενώ το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων χαρακτηρίστηκε την ίδια περίοδο από ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, εξόδων (exits), και εξαγορών. 

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), το συνέδριο συν-διοργανώνεται από την Enterprise Greece, την HeBAN και την BEYOND.

Κώστας Φραγκογιάννης-φωτ.αρχείου