Εκδήλωση για την Ημέρα της Περσικής γλώσσας

17-5-2023

Εκδήλωση παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων από τον χώρο της επιστήμης και του πολιτισμού διοργάνωσε προχθές Δευτέρα 15 Μαϊου ο σύλλογος «Οι φίλοι της Περσικής γλώσσας» με αφορμή την Ημέρα της Περσικής Γλώσσας και την Ημέρα προς τιμήν του Πέρση ποιητή Φερντοσί στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Ομιλητές ήταν: ο Dr Mahdi Nik Khah Ghomi, Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ιράν, ο  Ευάγγελος Βενέτης, Ιρανολόγος-Ισλαμολόγος, η  Λολίτα Γεωργίου, Συγγραφέας ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Εκδότης του Εκδοτικού Οίκου “Ταξιδευτής”.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τους κύριους ομιλητές, μαθητές της περσικής γλώσσας απήγγειλαν ποιήματα στα περσικά ενώ προβλήθηκαν βίντεο με αναφορές στην περσική λογοτεχνία. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρώτο ηχητικό βιβλίο με ποιήματα των κορυφαίων Περσών  ποιητών μεταφρασμένα στα ελληνικά, που αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια του Συλλόγου των μαθητών της γλώσσας, με την φωνή της  Μαρίνας Κανδρούδη το οποίο  είναι διαθέσιμο στο YouTube και SoundCloud.

φωτ.Μορφωτικό Κέντρο Ιράν