103η Επέτειος Απελευθέρωσης Αλεξανδρούπολης

15-5-2023

Εκδηλώσεις εορτασμού της 103ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξανδρούπολης έλαβαν χώρα χθες Κυριακή 14 Μαΐου 2023 παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της Δοξολογίας απονεμήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το Ανώτατο Παράσημο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, ο Σταυρός της Αγίας Γλυκερίας, από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο σε ένδειξη Τιμής, και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την εξαιρετική τιμή που του αποδίδεται και η οποία κατά πρώτο και κύριο λόγο αφορά στον ίδιο τον θεσμό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αλλά ταυτόχρονα αντανακλά σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι αποτελούν τους Φύλακες που εγγυώνται διαχρονικά την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και την ασφάλεια έναντι εξωτερικών κινδύνων. Ευχήθηκε επίσης Χρόνια Πολλά στην εορτάζουσα πόλη της Αλεξανδρούπολης, στον Έβρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των Αθάνατων Ηρώων του Έθνους, κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και παρέλαση τμημάτων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με πεζοπόρα και εποχούμενα τμήματα, με Διμοιρία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με τροχοφόρα οχήματα μάχης, με ζεύγος Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 το οποίο εκτέλεσε τιμητικές χαμηλές διελεύσεις άνωθεν του χώρου των εκδηλώσεων, καθώς και με την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) «ΚΑΣΟΣ» η οποία παρέμεινε ελλιμενισμένη στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και επισκέψιμη για το κοινό από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπως ανακοινώθηκε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην Κ/Φ «ΚΑΣΟΣ» όπου απευθυνόμενος στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα, τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και έδωσε περαιτέρω κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους.

φωτ.ΓΕΕΘΑ

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.