ΑΝΥΠΕΞ Βαρβιτσιώτης: Η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετήσει η Αλβανία για να προχωρήσει στην Ευρώπη

13-5-2023

«Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό στις αλβανικές αρχές και το έχουμε βάλει και στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετήσει η Αλβανία, για να προχωρήσει στην Ευρώπη», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον ρ/σ Alpha Radio 989.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. «Για να δεχτούμε την Αλβανία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, μπήκαν σαφέστατα και ρητά μέσα στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Διαπραγμάτευσης ακριβώς τα θέματα που αφορούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας. Οποιαδήποτε έκπτωση θα προκαλέσει αλλαγή και στη δική μας στάση», δήλωσε. Υπενθύμισε επίσης ότι πριν από μερικούς μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Χειμάρρα. Ερωτηθείς για τη σύλληψη του κ. Μπελέρη, χαρακτήρισε εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι μια ηγετική προσωπικότητα της Ελληνικής μειονότητας βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιες κατηγορίες.