Ο Αρχηγός της Πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο ΓΕΑ και στην 114 ΠΜ

10-5-2023

Τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, General João Guilherme Rosado Cartaxo Alves, υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς στο ΓΕΑ την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο  παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, ο  Αρχηγός  της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Αμπουλέρης.

φωτ.ΓΕΑ

Κατά την παραμονή του στη Μονάδα ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στον εξομοιωτή πτήσεων αεροσκάφους RAFALE της 332 Μοίρας, καθώς και στον εξομοιωτή πτήσεων αεροσκάφους Mirage2000-5 της 331 Μοίρας.