Ιταλία και Αίγυπτος τιμώμενες χώρες σε εκδήλωση για την συνεργασία μεταξύ Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Άργους – Μυκηνών

7-5-2023

Με τιμώμενες χώρες την Ιταλία και την Αίγυπτο. πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Ελιάς Πεισίστρατου στο Καματερό υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Άργους-Μυκηνών για την τουριστική προβολή, την επιχειρηματική συνεργασία και την ανάπτυξή τους χθες Σάββατο 6 Μαΐου.

Από την ιταλική Πρεσβεία, εκ μέρους της Πρέσβεως Patrizia Falcinelli παραβρέθηκε στην εκδήλωση η Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ Susanna Schlein, ενώ από την πρεσβεία της Αιγύπτου, εκ μέρους του Πρέσβη Omar Amer Youssef, παραβρέθηκε η Πληρεξούσια του Υπουργού Εμπορίου της Αιγύπτου και επικεφαλής του Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας της Αιγύπτου Noha Ahmed.

φωτ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης-twitter

Παραβρέθηκε επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του με αφορμή την Ελιά του Πεισίστρατου που βρίσκεται στο χώρο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μίλησε για τους δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Μεσογείου, για την ειρήνη που αποτελεί την κύρια επιδίωξη της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε στις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τη χάραξη ΑΟΖ καθώς και στη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη μετάκληση εποχικών εργατών γης.

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός συνεχάρη τους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρο Τσίρμπα και Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων δραστηριοτήτων ενός Δήμου και αποκτά διεθνή διάσταση.