Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Αχαϊας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ▪Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του π. 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

5-5-2023

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο είχαν οι Πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ, Αντιναύαρχος ε.α. Δημήτριος Μποϊλές ΠΝ (ΕΑΑΝ), Αντισμήναρχος ε.α. Βασίλειος Χρόνης (ΕΑΑΑ) και Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Νάκας (ΕΑΑΣ) με κύριο αντικείμενο την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

φωτ.από αριστερά, ο Αντιναύαρχος ε.α. Δημήτριος Μποϊλές ΠΝ (ΕΑΑΝ), δίπλα του ο Αντισμήναρχος ε.α. Βασίλειος Χρόνης (ΕΑΑΑ), αμέσως μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και στα δεξιά, ο Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Νάκας (ΕΑΑΣ)

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης των δυσκολιών, που υπάρχουν αλλά και της ανάγκης, που υφίσταται για δημιουργία υποδομών Μέριμνας και Πρόνοιας προσωπικού, οι οποίες είναι ανύπαρκτες για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ , του πολιτικού προσωπικού Υ.ΕΘ.Α και των μελών των οικογενειών τους ( περίπου 20.000 άτομα) της ευρύτερης περιοχής Δυτικής Ελλάδας , εν αντιθέσει με άλλες περιοχές όπου εδράζει μικρότερος αριθμός Στρατιωτικών Μονάδων.

Ο κος Χ.Μπονάνος συμφώνησε ότι οι προτάσεις, όπως έχουν διατυπωθεί και όπως παρουσιάστηκαν από τους Αποστράτους ( δημιουργία Μονάδας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Στρατιωτικού Φαρμακείου,Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πατρών,Στρατιωτικού Πρατήριου, Βρεφονηπιακού σταθμού κ.α.) , κινούνται σε ρεαλιστική βάση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Πεποίθηση των Ενώσεων Αποστράτων, όπως ανακοινώθηκε, είναι ότι απαιτείται πρωτίστως η πολιτική βούληση. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει να αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την υποδομή του πρώην 409 Στρ.Νοσοκομείου υπέρ του προσωπικού του και να δημιουργήσει Υπηρεσίες Μέριμνας για τα στελέχη του δείχνοντας έτσι έμπρακτα το σεβασμό και εκτίμηση , που τους αρμόζει , αξιολογώντας και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν.