ΕΦΕΔΡΕΙΑ ▪135 χρόνια από την ίδρυση του προπαρασκευαστικού σχολείου των Εφέδρων Αξιωματικών

2-5-2023

Επέτειος για την ελληνική Εφεδρεία, για τον Έλληνα Πολίτη – Οπλίτη. Τον μαχητή που στις δύσκολες εποχές που ζούμε καλείται να είναι έτοιμος και στη θέση του εάν σαλπίσει το κάλεσμα από την Πατρίδα.

Φέτος συμπληρώνονται 135 χρόνια παρουσίας των Σχολείων των Εφέδρων Αξιωματικών στην χώρα μας. Με αφορμή την ανωτέρω επέτειο, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών (ΣΕΑΝ Αθηνών), παρουσίασε το ιστορικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ημερομηνίας 2 Μαϊου 1888 περί συστάσεως προπαρασκευαστικού σχολείου εφέδρων αξιωματικών επί βασιλείας Γεωργίου Α΄.

φωτ. από το αρχείο του κ.Ιωάννη Αγγελόπουλου, προέδρου ΣΕΑΝ Αθηνών

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του εύχεται καλή αποφοίτηση στους μαθητές όλων των σχολών Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) και τους αναμένει να επεκτείνουν με την παρουσία τους τις τάξεις των ΣΕΑΝ μετά την απόλυσή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ο ΣΕΑΝ Αθηνών ενημερώνει πως λόγω των επερχόμενων Εθνικών εκλογών, μετατίθεται για μεταγενέστερη ημερομηνία η αρχικώς προγραμματισθείσα για την σημερινή επετειακή εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

Χρόνια πολλά και καλά στους Εφέδρους μας, να είναι όλοι τους πάντα γεροί και δυνατοί!