Διοίκηση Αεροπορίας ▪Ολοκλήρωση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης

29-4-2023

Επιχειρησιακή αξιολόγηση της Διοίκησης Αεροπορίας (ΔΑ) της Εθνικής Φρουράς πραγματοποιήθηκε από 24 έως 27 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή του συνόλου  της ενεργού δυνάμεως της, καθώς και της εφεδρείας.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο της αξιολόγησης, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανάπτυξης των αεροπορικών δυνάμεων και των Μονάδων Αεράμυνας και ενεργοποίηση του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου και του Δικτύου Αεροπορικής Υποστήριξης. Εκτελέστηκαν επίσης, αποστολές αναγνωρίσεως και στοχοποίησης με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων  στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο, αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης, ενέργειες αεροδιακομιδών και αερομεταφορών, καθώς και ρίψη αλεξιπτωτιστών σε συνεργασία με τις Διοικήσεις Ναυτικού και Καταδρομών.

O Αρχηγός Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΦ, συνεχάρη το προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας, αλλά και το σύνολο των εμπλεκόμενων Διοικήσεων, για το αξιόμαχο και υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, το ηθικό, καθώς και τον επαγγελματισμό κατά την εκτέλεση των σεναρίων.    

φωτ.ΓΕΕΦ