Δένδιας και ΥΠΕΞ Μάλτας ▪Θα υπογράψουν Πολιτιστική Συνεργασία Ελλάδας-Μάλτας αύριο στην Αθήνα

26-4-2023

Tον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μάλτας, Ian Borg θα συναντήσει αύριο 27 Απριλίου στην Αθήνα o Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση (περί ώρα 12:00), την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια, περί ώρα 13:30, θα λάβει χώρα η υπογραφή Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Μάλτας.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 13:40.

Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ποικίλους τομείς (όπως οικονομία, επενδύσεις, τουρισμός και πολιτισμός), τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εντός ΕΕ, ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του EUMED-9, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, και σειρά διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο Μελιταίος Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σήμερα, 25 Απριλίου, στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Μουσείο της Ακρόπολης σχετικά με την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26.

Η ανωτέρω επίσκεψη έπεται της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Μάλτα,  τον Οκτώβριο του 2022.