Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ▪Το Συνέδριο των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών ήταν  στο επίκεντρο της Ετήσιας  Γ.Σ.

5-4-2023

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαν ως ακολούθως:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γεν. Συνέλευσης.

2. Λογοδοσία Πεπραγμένων από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Δ. – Μέλη του Δ.Σ.

3. Απολογισμός και ισολογισμός της οικονομικής διαχείρισης από τον Ταμία της Π.Ο.Ε.Δ.

4. Έκθεση ελέγχου της Ελεγκτικής Επιτροπής.

5. Έγκριση της Οικονομικής Διαχείρισης.

6. Έγκριση Προϋπολογισμού νέας διαχείρισης.

7. Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

8. Ένταξη Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Καβάλας στην Π.Ο.Ε.Δ.

9. Προσδιορισμός των κυρίων αξόνων του τρέχοντος έτους και κατάθεση προτάσεων.

Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν το Συνέδριο των Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι 17 Λεσχών – Μελών της Π.Ο.Ε.Δ. από την Μητροπολιτική Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρευρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Ομότιμος Καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας στο Α.Π.Θ. κ.  Αθανάσιος Καραθανάσης, το επίτιμο μέλος της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Αντώνης Δασκόπουλος  και εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης  ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Τον Διοικητή του Γ΄ ΣΣ Στρατηγό Καπραβέλο Πάρη που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο Συνταγματάρχης(ΠΖ) κ. Βουκτσόγλου Χρήστος.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Πρόεδρος της ΛΕΔ Ν. Δράμας κ. Δημήτριος Αμπατζίδης και Γραμματέας ο Γεν. Γραμματέας της ΛΕΔ Ν. Σερρών «Ανχης Γ. Κατσάνης» κ. Λυκούδης Χρήστος.

Την λογοδοσία των πεπραγμένων έκανε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Συνταγματάρχης ε.α. κ. Δημήτρης Γεωργάκης, ενώ απολογισμό στον τομέα τους έκαναν, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΔ κ. Μελαχροινός Κωνσταντίνος, ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Υπεύθυνος Αλεξιπτωτισμού κ. Αντώνης Μαστροθανάσης.

Τον οικονομικό απολογισμό και τον ετήσιο προϋπολογισμό ανάγνωσε ο Ταμίας της ΠΟΕΔ κ.  Μιλτιάδης Κυραλέος, ενώ ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Γέρκου Ιωάννης ανάγνωσε την έκθεση ελέγχου της Ελεγκτικής Επιτροπής για την ορθή τήρηση του Ταμείου της ΠΟΕΔ.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η ανάθεση των 26ων Πανελλήνιων Αγώνων Εφέδρων Καταδρομέων στην ΛΕΔ Ν. Φλώρινας, αγώνες που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2023 και παράλληλα θα τελεστεί και το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στην  Κρυσταλλοπηγή της Καστοριάς.

Ομόφωνα επίσης αποφασίσθηκε η ένταξη στην οικογένεια της ΠΟΕΔ, έπειτα από σχετικό αίτημα, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Καβάλας.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έκλεισαν με τον προσδιορισμό των κύριων αξόνων δράσεων του τρέχοντος έτους και κατάθεση προτάσεων από τους Συνέδρους.

Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο της ΛΑΦΘ όπου οι παρευρισκόμενοι Σύνεδροι αντάλλαξαν απόψεις και τα συμπεράσματά τους για την διαδικασία.

Η ΠΟΕΔ ευχαρίστησε όλους τους Συνέδρους και Εκπροσώπους των Λεσχών της που  παρευρέθηκαν, μη λογαριάζοντας χιλιομετρική απόσταση, έξοδα και ταλαιπωρία αφού η αγάπη για την Ελλάδα και τα ιδανικά του Πράσινου Μπερέ είναι υπεράνω όλων.