82η Επέτειος Μάχης των Οχυρών ▪ Παρουσία ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά

3-4-2023

Εκδηλώσεις εορτασμού της 82ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών διοργανώθηκαν από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Οχυρού χθες Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Αρχικά έλαβε χώρα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεου. Στη συνέχεια, στην τοποθεσία Οχυρού «Λίσσε», τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο ομώνυμο Μνημείο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου – Πάρκου Οχυρού «Λίσσε», ενός σύγχρονου τουριστικού και εκπαιδευτικού χώρου που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου. Στους επισκέπτες παρέχεται η δυνατότητα με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, να βιώσουν τις ηρωικές μάχες που δόθηκαν και καθόρισαν την ελληνική άμυνα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

φωτ.ΥΠΕΘΑ

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Ιωάννης Κυριακίδης απένειμε τιμητική διάκριση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Χαρδαλιά και στον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ και πρώην ΥΦΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή για την συμβολή τους στην άμεση διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών, στο πλαίσιο παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, για τη δημιουργία του νέου Μουσείου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσηςο Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC–GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, συναντήθηκε με τη Διοίκηση και Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Δράμας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.