Νίκος Δένδιας: Η οικονομική μας συνεργασία με τα ΗΑΕ διευρύνεται όλο και περισσότερο

3-4-2023

Με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan συναντήθηκε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

φωτ.Υπουργείο Εξωτερικών-twitter

Η συζήτηση επικέντρωσε στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΑΕ σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια, κλιματική αλλαγή. Οι συνομιλίες εστίασαν, επίσης, στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου, Ιράν και στις σχέσεις ΕΕ – ΗΑΕ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο  Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά σε δημοσιογράφους:

«Είχα σήμερα τη χαρά να δεχθώ την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah. Ως συνήθως, είχαμε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατ’ αρχάς, για την οικονομική μας συνεργασία, η οποία διευρύνεται όλο και περισσότερο σε καινούριους τομείς. Αλλά, επίσης, προχωρήσαμε σε μια ευρύτερη ανάλυση των θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας, τη Μεσόγειο, τον Κόλπο, τη Μέση Ανατολή.

Είχα την ευκαιρία, επίσης, να τον ενημερώσω για την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και από εκεί και πέρα, να ακούσω τις δικές του σκέψεις για την κατάσταση στον Κόλπο, τις σχέσεις με το Ιράν και τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομικής μας συνεργασίας, όπως σας είπα προηγουμένως.»