Υπουργός Εξωτερικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ΥΠΕΞ Δένδιας – Συνάντηση αύριο στην Αθήνα

▪ Οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή στην ατζέντα των συνομιλιών

2-4-2023

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Α. Ε. Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς, ο Εμιρατινός Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Στη συνέχεια, περί ώρα 14:05, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.