Πρέσβης Μεξικού και ΥΦΥΠΕΞ Κατσανιώτης ▪ Επιβεβαίωση των μακροχρόνιων δεσμών φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δυο χωρών

29-3-2023

Τον νέο Πρέσβη του Μεξικού, Alejandro García Moreno Elizondo  υποδέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση οι Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων και εξέτασαν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

O Υφυπουργός, αφού συνεχάρη τον Μεξικανό Πρέσβη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού που συνδέουν τις δύο χώρες, που και ο ίδιος διαπίστωσε κατά το ταξίδι του στο Μεξικό το 2021 με αφορμή τις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τέθηκε η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο Μεξικό και ο ενεργός ρόλος του στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, καθώς και η παρουσία μικρής αλλά δυναμικής μεξικανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολυσχιδείς δράσεις και το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Μεξικού και Κεντρώας Αμερικής υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

φωτ.Υπουργείο Εξωτερικών