Ελλάδα–Αρμενία ▪Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας για το Έτος 2023

29-3-2023

Το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» (Military Cooperation Program) για το έτος 2023 υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ χθες Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη και τον Διευθυντή του Τομέα Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας κ. Levon Ayvazyan στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες Χώρες σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ.

Το ΠΣΣ 2023 περιλαμβάνει 21 δραστηριότητες εκ των οποίων 15 θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα και 6 στην Αρμενία, και αφορούν μεταξύ άλλων σε:

● Συνεργασία σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

● Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

● Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

● Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).

● Ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας.

● Ανταλλαγή προσωπικού και επισκέψεων σε σχολές και πολυεθνικά σχολεία, καθώς και σε σεμινάρια.

● Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Η υπογραφή του Προγράμματος, όπως ανακοινώθηκε σχετικώς από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, επιβεβαιώνει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς των δύο Χωρών και ενισχύει περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες και το επίπεδο διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Αρμενία για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

φωτ.ΓΕΕΘΑ