Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής και ιστορικός φίλος της Σερβίας

22-3-2023

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής του σήμερα στο Βελιγράδι με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić τόνισε πως: «Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας» προσθέτοντας στη συνέχεια αναφορικά με τον ρόλο της Ελλάδος στα Βαλκάνια πως εστιάζει στη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ:

«Είχαμε σήμερα μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić, τον οποίο ευχαριστώ για το γεύμα που παρέθεσε. Η συζήτηση αναφερόταν κυρίως στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, μετά την τελευταία συμφωνία. Επίσης, του μετέφερα τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και είχαμε την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου για το πώς θα μπορούσαν τα συμπεράσματα αυτού του Διαλόγου να εφαρμοστούν.

Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να παίξει με μια πολύ περιορισμένη ατζέντα, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα: τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο.»

φωτ.Υπουργείο Εξωτερικών-twitter