Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Φραγκογιάννη με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ

17-3-2023

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, με τον Ισραηλινό Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ofir Akunis, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στους τομείς της καινοτομίας και τεχνολογίας, με έμφαση στην αγροτεχνολογία και την τεχνολογία τροφίμων. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέγγιση των καινοτόμων επιχειρήσεων των δύο χωρών στον τομέα της αγροδιατροφής, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη μεταξύ τους συνεργειών.    

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης στο Ισραήλ, τον περασμένο Ιούνιο (2022), είχε εκφραστεί η έντονη βούληση των δύο πλευρών να αναλάβουν συστηματικές και στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και την προσέλκυση επενδύσεων.

φωτ.Υπουργείο Εξωτερικών-twitter