Φραγκογιάννης και ΥΦΥΠΕΞ Κοσόβου: Προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή

23-2-2023

Στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών  Βαλκανίων και του στόχου της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων με την Πρίστινα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, με τον Κοσοβάρο Υφυπουργό Εξωτερικών Kreshnik Ahmeti.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και ενημέρωση για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση της «Δήλωσης Προθέσεων» που είχαν υπογράψει στις 13 Απριλίου 2022 στην Πρίστινα, για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο Υφυπουργός κ Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στα μεγάλα περιθώρια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών σε τρόφιμα, φάρμακα και δομικά υλικά για την κάλυψη των αναγκών της κοσοβαρικής αγοράς. Ειδική αναφορά έγινε και στο μείζον ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας και ανεξαρτησίας και στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες από την ανάπτυξη ενεργειακών διαδρόμων στην ευρύτερη περιοχή.