Μπλίνκεν – Δένδιας ▪Συνάντηση των δυο ΥΠΕΞ με φόντο τον 4ο γύρο Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ

20-2-2023

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών,  με τον Αμερικανό ομόλογό του, Antony Blinken.

Συγκεκριμένα περί ώρα 8:45, στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα κηρύξουν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος -ΗΠΑ και στη συνέχεια  θα ακολουθήσουν  συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Κατόπιν, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας και Η.Π.Α.

Περί ώρα 10:30  θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Σημειώνουμε ότι ο 3ος  Γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, Ελλάδας-Η.Π.Α. είχε λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2021.

Οι τομείς συνεργασίας που καλύπτει ο Στρατηγικός Διάλογος είναι: Περιφερειακά Ζητήματα, Άμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων αναμένεται να επικεντρωθούν στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των στρατηγικών διμερών σχέσεων, σε όλους τους τομείς καθώς και σε περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

φωτ.Νίκος Δένδιας-twitter