Σπουδαστές του National Defense College του Ισραήλ στο ΓΕΕΦ

16-2-2023

Ομάδα σπουδαστών του National Defense College του Ισραήλ πραγματοποίησαν επίσκεψη χθες στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.

Κατά την παρουσία τους στο ΓΕΕΦ, έτυχαν σύντομης ενημέρωσης αναφορικά με την αποστολή, το έργο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες, τις διεθνείς στρατιωτικές συνεργασίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά, καθώς επίσης και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κυπριακή Δημοκρατία, κ. Oren Anolik.

 Ο Αρχηγός αφού τους καλωσόρισε, σημείωσε τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των διεθνών εξελίξεων και ειδικότερα αυτών που λαμβάνουν χώρα στην εγγύτερη περιοχή της Ανατολική Μεσογείου και ακολούθως έκανε αναφορά, στη συνεχή αναβάθμιση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Αναφέρθηκε επίσης, στις δράσεις που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, που αφορούν στο ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών και πρωτοβουλιών οι οποίες προάγουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

φωτ.ΓΕΕΦ