Ημερίδα «Τεχνολογία-Καινοτομία, Άμυνα & Στρατηγική» της Σχολής Εθνικής Άμυνας ▪ Ομιλία ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά

16-2-2023

Ομιλία στην Ημερίδα «Τεχνολογία-Καινοτομία, Άμυνα & Στρατηγική» την οποία διοργάνωσε η Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα,  πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αθανάσιος Κυριαζής, ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί ε.α., διακεκριμένα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και άλλοι.

Η ΣΕΘΑ αποτελεί ανώτατο στρατιωτικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης για τα στελέχη των ΕΔ, των ΣΑ και της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, σε θέματα αμυντικής πολιτικής και εθνικής στρατηγικής. Παράλληλα, λειτουργεί ως επιστημονικός φορέας στο χώρο των ΕΔ της χώρας μας και δεξαμενή στρατηγικής σκέψης για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας και απηύθυνε ομιλία.

φωτ.ΥΠΕΘΑ