Υπουργείο Εξωτερικών: Είναι σημαντικό να μείνει όρθια η Τουρκία μετά τον σεισμό ▪Η Ελλάδα θα στηρίζει τους σεισμόπληκτους

Στο περιθώριο της κοπής της Βασιλόπιτας του ΥΠΕΞ

13-2-2023

Κοπή Βασιλόπιτας πραγματοποίησε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του Νίκου Δένδια, του Αναπληρωτή Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, των δυο Υφυπουργών Ανδρέα Κατσανιώτη και Κώστα Φραγκογιάννη, Διπλωματών, Διευθυντών και προσωπικού του Υπουργείου. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη κοπή πίτας μετά την Πανδημία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα μεγάλωσε (εννοώντας την επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο) και επίσης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες για μια εξωτερική πολιτική που μπορεί να λειτουργεί πέραν του γνωστού μας ορίζοντα.

Με το πέρας της κοπής της πίτας, ανώτατη διπλωματική πηγή του ΥΠΕΞ επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντικό να μείνει όρθια η Τουρκία μετά τον σεισμό. Επίσης, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα των σεισμοπαθών της σε κοντέϊνερ και σκηνές, οτι δεν χρειάζεται να σταλεί και άλλο συνεργείο της ΕΜΑΚ αλλά και πως είναι αναγκαίο να φανούμε χρήσιμοι στην τουρκική κοινωνία διμερώς και ευρωπαϊκώς.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων την Δευτέρα θα συζητηθεί το ζήτημα της Συρίας και πως θα οργανωθεί καλύτερα η αποστολή βοήθειας.

φωτ. από την κοπή της Βασιλόπιτας στο Υπουργείο Εξωτερικών