Στην Τουρκία βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας

▪Επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Mevlüt Çavuşoğlu

12-2-2023

Στην Τουρκία βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 επισκεπτόμενος τις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές.

Τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδιας υποδέχτηκε και συνοδεύει κατά την επίσκεψή του στη γείτονα  ο Τούρκος ομόλογός του, Mevlüt Çavuşoğlu. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του,  θα  έχει συναντήσεις με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές όπου έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών βάσει του προγράμματος θα επισκέπτετο το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια  και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί. 

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες  από  την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί  έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA (United Nations Office for the  Coordination of Humanitarian Affairs)  σε Τουρκία και Συρία.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

φωτ.Νίκος Δένδιας-F/B