Συνεκπαίδευση Ελλάδος – ΗΠΑ ▪ Άλματα ελευθέρας πτώσης

7-2-2023

Συνεκπαίδευση που περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ.
Στην συνεκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ. Από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν δυο Ε/Π UH-60 Black Hawk της 1st CAB της Αεροπορίας Στρατού, η οποία έχει μετασταθμεύσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).
H εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

φωτ.ΓΕΕΘΑ

Βίντεο:ΓΕΕΘΑ