Ταξίδι στην Λατινική Αμερική για τον Δένδια

5-2-2023

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει, κατά το διάστημα από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023, περιοδεία σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βραζιλία, της πρώτης επίσκεψης Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών μετά από πολλές δεκαετίες, ο Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Mauro Luiz Lecker Vieira.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της χώρας όπου και θα συναντηθεί με κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ουρουγουάη.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας, Beatriz Argimon. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Francisco Bustillo Bonasso. Κατά την παραμονή του στην Ουρουγουάη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» καθώς και τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή.

Στο Μπουένος Άιρες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και  ομογενειακών φορέων.

Κατόπιν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής, Cecilia Moreau. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Eduardo Félix Valdés και η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Liliana Paponet.

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια,  με τον ομόλογό του, Santiago Andrés Cafiero.

Ο Υπουργός Εξωτερικών,  αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Alberto Fernández.