Τετ α τετ ΥΦΥΠΕΞ Κατσανιώτη με την Ινδή Υφυπουργό Εξωτερικών-Πολιτισμού  Meenakshi Lekhi

31-1-2023

Με την Ινδή Υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού, Meenakshi Lekhi  συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων και διερευνήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης και ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους μακραίωνους ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και επικεντρώθηκαν στη συνεργασία στον πολιτιστικό και μορφωτικό τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολυπληθείς δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι δύο χώρες στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής & Εκπαιδευτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας για την περίοδο 2022-2026. Επισημάνθηκε, επίσης, η σημασία της ανάδειξης και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σπουδαιότητα προβολής ζητημάτων που αφορούν σε πολιτιστικά αγαθά που βρίσκονται στο εξωτερικό. Τέλος, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα.

φωτ.Ανδρέας Κατσανιώτης-twitter