Συντριβή Phantom ▪Νεκρός ο ένας πιλότος

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος λόγω της συντριβής Α/Φ F-4E Phantom II της ΠΑ

30-1-2023

Αναφορικά με την πτώση Αεροσκάφους F-4E Phantom II και σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του  Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, γνωστοποιήθηκε ότι διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος με απόφαση του ΥΕΘΑ λόγω της συντριβής Α/Φ F-4E Phantom II της ΠΑ

Κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

φωτ.αρχείου