Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών ▪ Δείπνο και κοπή Βασιλόπιτας στην ΛΑΕΔ

25-1-2023

Την ετήσια κοπή Βασιλόπιτας με παράθεση δείπνου προς τιμήν των μελών του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Αθηνών στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Έφεδροι Αξιωματικοί στο κέντρο της Αθήνας έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα «Τερψιχόρη» της ΛΑΕΔ.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΕΑΝ Αθηνών κ. Ιωάννη Αγγελόπουλου πλαισιωμένου  από τα μέλη του Δ.Σ., ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης του ΣΕΑΝ Αθηνών του προηγούμενου έτους. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο έμπειρος παράγοντας των Εφέδρων δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και το Δ.Σ. ΣΕΑΝ Αθηνών θα συνεχίσουν  να εργάζονται για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων ζήτησε την στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης στα θέματα που απασχολούν τους Εφέδρους Αξιωματικούς, όπως την νοσηλεία τους στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, την είσοδό τους και όχι την διαμονή τους στα ΚΑΑΥ, την παραχώρηση χώρων για θεωρητικές και πρακτικές εκπαιδεύσεις, και κυρίως στην Εκπαίδευσή τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας, καθώς και στις επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες και την επαύξηση των εκπαιδεύσεων τους από της Ε.Δ. Απευθυνόμενος τέλος στα μέλη του Συνδέσμου, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Δ.Σ του ΣΕΑΝ Αθηνών:

• Δεν θα μετράνε τις ημέρες, αλλά θα τις κάνουν να αξίζουν.

• Η φαντασία θα συμπορευτεί με τη γνώση και την εμπειρία.

• Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται από κοινού με τους άλλους Συνδέσμους της Περιφέρειας Αττικής και την ΑΠΟΕΑ για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα και δίκαια αιτήματα των Συναδέλφων Μελών για την επίλυση των προβλημάτων τους.

• Θα είναι εδώ, στη διάθεση της Πατρίδας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτείας, να τους χρησιμοποιήσουν όποτε απαιτηθεί, πιστοί στον όρκο που έδωσαν ως Έφεδροι Αξιωματικοί.

Μετά την ομιλία του Προέδρου, ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών αιδεσιμολογιώτατος πρωτ. π. Ηλίας Δροσινός. Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Στην συνέχεια ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών με το έμβλημα του ΣΕΑΝ Αθηνών  για την πολύτιμη αρωγή τους προς τον Σύνδεσμο στους

• Στην Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Γεώργιος Πάσχος

• Στον  Όμιλο Εταιρειών ΟΤΕ

• Στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ κ.Διονύσιο Ζαφειρόπουλο

• Στο μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών καθηγητή Εμμανουήλ Καραγιάννη για την επιστημονική του στήριξη στο έργο του ΣΕΑΝ Αθηνών

• Στο μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών και έφεδρο ανθυπολοχαγό Ειδικών Δυνάμεων Σταύρο Π. Μαντούβαλο για την μεγάλη οικονομική στήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης της κοπής της Βασιλόπιτας.

Ενώ για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου της CIOR

• Στον  Πρόεδρο της ΑΠΟΕΑ και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Δρ Φίλιππο Κωσταρά

• Στο Γενικό Γραμματέα της ΑΠΟΕΑ και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών κ.Θρασύβουλο Λαδόπουλο

Εν  συνεχεία απενεμήθησαν αναμνηστικά διπλώματα

α) Για την ενεργό και επιτυχή συμμετοχή τους στους Στρατιωτικούς Αγώνες στο πλαίσιο του Συνεδρίου της CIOR έτους 2022 στην ΣΣΕ στους ακολούθους:

 Εφ. Ανθλγό (ΠΖ-ΕΔ) Ιωάννη Αργυρόπουλο

Εφ. Ανθλγό (ΠΖ) Χρήστο Αλτσαντζή

Εφ. Ανθλγό (ΠΖ) Παναγιώτη Καρακώστα

Εφ. Ανθλγό (ΠΖ) Γεώργιο Φραγκιαδάκη

β) Για την σημαντική προσφορά τους στην διαχρονική κάλυψη των αναγκών του Συνδέσμου στους ακολούθους:

Εφ. Λοχαγό (ΥΠ) Ισίδωρο Νικοδημητρόπουλο

Εφ. Υπλγό (ΠΒ) Γεώργιο Χαλόφτη

Εφ. Ανθλγό (ΠΒ) Αριστείδη Βελέντζα

Εφ. Ανθλγό (ΜΧ) Σταύρο Κολομβάκη

Εφ. Ανθλγό (ΠΖ) Δημήτριο Καραβίδα και

Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Απόφοιτοι Προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους – ΠΡΟΤΕΚΤΑ», από τον  Πρόεδρο του Σωματείου κ. Ηρακλή Μαρκουίζο

γ) Για την ανιδιοτελή προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ενεργό και επιτυχή συμμετοχή τους στην εβδομάδα Ιππικού-Τεθωρακισμένων 2022 που διοργάνωσε η ΔΙΤ-ΤΘ/ΓΕΣ στους ακολούθους:

Εφ. Υπλχο Ηλία Παρθένιο

Εφ. Υπλχο Γεώργιο Φερίζη

Εφ. Υπλχο Βασίλειο Μπαχάρη

ΕΦ. Ανθλχο Ιωάννη Λαγοδήμο

φωτογραφίες: κ. Γιάννης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΑΝ Αθηνών

Ακολούθησε διάλεξη του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Καθ. Διεθνούς Ασφαλείας στο King’s College London, και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Μάνου Καραγιάννη, ο οποίος υπηρέτησε ως Έφ. Αξ/κός στην ΕΛΔΥΚ. Η ομιλία του είχε θέμα «Εφεδρεία και Εθνική Άμυνα: Διαπιστώσεις, Προβληματισμοί και Προτάσεις». Κύρια σημεία της διάλεξής του ήταν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η άνοδος του τουρκικού αναθεωρητισμού έχουν αλλάξει συθέμελα το περιφερειακό σύστημα ασφαλείας. Κατά την ομιλία του, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, επικεντρώθηκε στην φύση της τουρκικής απειλής αλλά και την ελληνική στρατηγική της αποτροπής. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, περιέγραψε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική εφεδρεία και κατέληξε ότι ο θεσμός του Εφέδρου Αξιωματικού παραμένει εξαιρετικά σημαντικός σήμερα για την άμυνα της Πατρίδος μας.

Αμέσως μετά, παρετέθη πλουσιοπάροχο δείπνο. Την επίβλεψή του είχε το μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Έφ. Αξιωματικός Νικόλαος Λόντος, επιχειρηματίας catering, τον οποίο και ευχαρίστησε ο ΣΕΑΝ Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νχος ε.α. και πρώην Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωάννης Αδάμου, ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ ο Ταξχος Σαράντης Σταθαράκος, Δ/Α5, ο Στγος ε.α. και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών Πεζικού Χαράλαμπος Πόκας, ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων Αντιδήμαρχος Χρήστος Τεντόμας, ο Καθ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Reader King’s College London, μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Μάνος Καραγιάννης, ο Στγος ε.α. και Διευθυντής σπουδών του ΕΛΙΣΜΕ Ιπποκράτης Δασκαλάκης, ο Πχης Π.Ν. Περικλής Σταμπουλής, ο Ομ. Καθ. του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος  Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ Γρηγόριος Κωσταράς, ο Καθ. του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του ΙΔΙΣ Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών αιδεσιμολογιώτατος πρωτ. Π. Ηλίας Δροσινός, ο Υπ. Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο Στγος  ε.α. και Επίτιμος Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Νικόλαος Μακρής, ο Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Δρ Φίλιππος Κωσταράς, ο Αντιπρόεδρος της ΑΠΟΕΑ και μέλος του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής Μιχαήλ Φιλιππίδης, ο Γεν. Γραμματέας της ΑΠΟΕΑ, Δκτής του Νοσοκομείου «Παμμακάριστος» και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής δικηγόρος Θεόδωρος Μπριάνης, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Αθηνών Έφ. Λγός (ΥΙ) Θωρακοχειρουργός Αθανάσιος Σταματελόπουλος με τον πρώην Γεν. Γραμματέα του ΣΕΑΝ Αθηνών Έφ. Υπγό (Ε.Δ.) Κωνσταντίνο Γκουβά, ο Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας» και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών Δημήτριος Γερογιάννης, εκπρόσωποι Κυπριακών οργανώσεων Έφ. Αξ/κοί Νικόλαος Παπακλεοβούλου και Γεώργιος Νεοφύτου, ο Πρόεδρος των αποφοίτων του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Ηρακλής Μαρκουίζος, ο Εκπρόσωπος του Διοικητού της Τ.τ.Ε. και Γεν. Διευθυντής Γεώργιος Πάσχος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γεώργιος Δημόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Πειραιώς Πέτρος Μαντούβαλος, η Γενική Γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» κ. Ανδριάνα Ζησιμάτου, ο αν. Δκτής του ΕΟΠΠΥ, πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Καλομοίρης, η τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βικεντία Συροπούλου – Μπασιάκου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νικόλαος Δημάκης και ο συνεργάτης του Υφ. Εθνικής Αμύνης Έφ. Αξ/κός Σωτήριος Τσουλουχας, καθώς και μεγάλος αριθμός Έφ. Αξ/κων του ΣΕΑΝ Αθηνών ανάμεσά τους και ο Έφ. Λγός (Υ/Ι) και μέλος του ΣΕΑΝ Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν θερμά όλους τους παρερευθέντες Συναδέλφους Εφέδρους Αξιωματικούς και φίλους του ΣΕΑΝ Αθηνών και εξέφρασαν την λύπη τους στα μέλη που δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων της αιθούσης.

Ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά και επιφυλάχθηκαν για περισσότερες δραστηριότητες το νέο έτος.