Νέος γύρος ανθελληνικών σχολίων από  τον Λαβρόφ μέσω πρεσβείας στην Αθήνα – Ξεπερνάνε τα όρια

25-1-2023

*Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος, Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής

Στη γνωστή χιλιοειπωμένη  απαράδεκτη  επιθετική και ανθελληνική γραμμή της εκπροσώπου του υπεξ της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα επανήλθε χθες  για άλλη μία φορά ο υπεξ Σεργκέι Λαβρόφ(που σημειωτέον βρίσκεται σε επίσκεψη στη Νότια Αφρική) επικρίνοντας(!) την χώρα μας μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα για την στάση και θέση μας απέναντι στη βάναυση εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία(που άρχισε  πριν 11 μήνες.)

Αδιαφορώντας για τα  συνεχή εγκλήματα πολέμου  των Ρώσων σε βάρος  του ηρωικού Ουκρανικού λαού  ως  και τις πολύνεκρες  πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχων σε αστικές ζώνες , ο Λαβρόφ  επέκρινε την Ελλάδα και την Κύπρο  εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του(!) μέσω της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα,προφανώς θεωρώντας ότι η Ελλάδα είναι Λευκορωσία  του Λουκασένκο ή ή Νικαράγουα του ανεκδιήγητου Ντανιέλ Ορτέγκα !!

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε : «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες αλλά σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην Αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας» αναφέρει  σε ανακοίνωση η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παλ. Ψυχικό.Άλλωστε  ο επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας είναι γνωστός υποστηρικτής των άθλιων Σοβιετικών και Ρωσικών  στρατιωτικών εισβολών του παρελθόντος σε γειτονικά κράτη.και αλαζονικά αγνόησε το ότι 148 κράτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισαν κατά της Ρωσίας , και την υποστήριξαν μόνο πέντε την περασμένη άνοιξη.

Στα   σχετικά tweets συνέχισε: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων που υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων», αναφέρει η Ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας, απηχώντας τα λόγια του εκτός πραγματικότητας Σεργκέι Λαβρόφ., ο οποίος μαζί με τον γνωστό  αναπληρωτή  ΓΓ του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλούν με σκληρά μέτρα τις πλείστες χώρες του πλανήτη.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που το Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία πάλι μέσω των γνωστών φερέφωνων της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η Μαρία Ζαχάροβα, επιτέθηκε κατά της Αθήνας: «Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για τη δυσφήμηση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για “απρόκλητη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο “μαζική εισβολή” κ.ά.» , ήταν μεταξύ αυτών που έλεγε η Ζαχάροβα.

Δεν παρέλειψε  να μας κατηγορήσει εκ νέου  μετά από ένα μήνα  όταν απελάσαμε Ρώσους διπλωμάτες που απλούστατα ήσαν πράκτορες ενεργώντας αντιδυτικά και ανθελληνικά(άλλωστε η Ρώσικη πρεσβεία στην Αθήνα και τα σχετικά προξενεία  σε διάφορες πόλεις μας είναι αριθμητικά “υπερτροφικά”)  Σε ένα κρεσέντο εναντίον μας ισχυρίσθηκε παραπληροφορικά και ανιστόρητα  ότι  “Το Ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια(!) της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον κάποτε υπουργό εξωτερικών τουΤσάρου , και υποβαθμίσαμε τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις!!”Στην γνωστή τακτική της Ρωσικής διπλωματίας  και εργαλειοποιώντας την θρησκευτική παράμετρο η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι έχουμε την ίδια πίστη,και η θέση μας θα έπρεπε να ήταν διαφορετική!!

Τέλος ο Λαβρόφ στην Πραιτόρια συμφώνησε για την πραγματοποίηση κοινών αεροναυτικών ασκήσεων με τη Κίνα και τη Νότια Αφρική το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου ,προκαλώντας την έντονη κριτική δυτικών και Αφρικανικών χωρών. Επίσης ο ” αρχιερέας” των ακραίων δηλώσεων Μεντβέντεφ αντιλαμβανόμενος την έλλειψη φίλων και συμμάχων έκανε χθες λόγο για σύσταση συμμαχίας(!) από διάφορα κράτη(που δεν ανέφερε ονομαστικά) με αντιδυτικό και αντινατοικό πρόσημο.

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο

φωτ. ambassadorsatlarge.com