Στο ΥΠΕΘΑ είκοσι Ακόλουθοι Άμυνας για την DEFEA 2023

▪Συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Άμυνας Νικόλαο Χαρδαλιά

18-1-2023

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε σήμερα συνάντηση με σκοπό την παρουσίαση σε είκοσι Ακόλουθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) και μέλη διπλωματικών αποστολών ξένων κρατών στην Ελλάδα, του πλαισίου της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας “Defence Exhibition Athens – DEFEA 2023”. Η συνάντηση έλαβε χώρα με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου  Χαρδαλιά.

Η “DEFEA 2023” που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Μαΐου 2023 στην Αθήνα, τελεί υπό την αιγίδα και αρωγή του ΥΠΕΘΑ και διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις κύριες δραστηριότητες του ΣΕΚΠΥ από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Αναστάσιο Ροζολή, καθώς και παρουσίαση του πλαισίου της “DEFEA 2023” από τον Διευθυντή Οργάνωσης της Έκθεσης κ. Βασίλειο Μπάρκα.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας μετείχαν:

– Οι ΑΚΑΜ και μέλη διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα της Αιγύπτου, της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Σερβίας, της Τσεχίας, καθώς και οι ΑΚΑΜ στη Ρώμη της Αυστρίας και της Ινδονησίας.

– Ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αντιστράτηγος ε.α. Μισαήλ Παπαδάκης.

– Από τον ΣΕΚΠΥ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Ροζολής και αντιπροσωπεία τεσσάρων μελών του.

– Από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Τσαούσογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αλέξης Λαγουδάκης, ο Διευθυντής της Έκθεσης “DEFEA 2023” κ. Βασίλειος Μπάρκας και αντιπροσωπεία τριών μελών της.

– Οι Διευθυντές του Ιδιαίτερου και του Στρατιωτικού Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Επιτελείς από τα Στρατιωτικά Γραφεία του Υπουργού και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και από τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

φωτ.ΥΠΕΘΑ