Τελετή Ορκωμοσίας 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς Γυναικών ΣΥΟΠ

5-1-2023

Η τελετή ορκωμοσίας των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 12ης εκπαιδευτικής σειράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΙΑ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στην Λάρνακα, παρουσία των οικογενειών τους, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και εκπροσώπων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού ολοκλήρωσαν τη Βασική τους Εκπαίδευση, θα παρακολουθήσουν το Σχολείο Μαχητή και ακολούθως, αφού τοποθετηθούν στις Μονάδες, θα συμμετέχουν στα Ειδικά Σχολεία Ειδικοτήτων, για εξειδίκευση στα οπλικά συστήματα τα οποία θα υπηρετούν.

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός, ανάφερε ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες που έχουν την τιμή να αφιερώσουν τις δυνάμεις και τις ικανότητες τους στην υπηρεσία της Πατρίδας. Παράλληλα, ανάφερε ότι το έργο που αναλαμβάνουν είναι ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών και τις προέτρεψε να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτό εργαζόμενες με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, ζήλο και πίστη στην αποστολή, εξελίσσοντας συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες της κοινωνίας και της πολιτείας τονίζοντας ότι, η δύναμη της γυναικείας τους ψυχής θα λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής ισχύος των υψηλών ικανοτήτων που απόδειξαν ότι έχουν. Καταλήγοντας τις καλωσόρισε στην Εθνική Φρουρά και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα.

φωτ.ΓΕΕΦ