Όσοι με τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής μας έχουν ασυλία;

28-12-2022

Τον τελευταίο καιρό η επικαιρότητα είναι γεμάτη πληροφορίες αναφορικά με τις αποκαλύψεις περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δημοσίων προσώπων, των “επισυνδέσεων” όπως αποκαλούνται. Όπως και να τις πει κανείς, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Συνακρόαση μιας ιδιωτικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση των όσων επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι νόμιμο; ή δεν είναι νόμιμο; Όταν τρίτοι ακούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες όσων χειρίζονται τα θέματα διπλωματίας και άμυνας της χώρας μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, είναι δικαιολογημένο; είναι ασφαλές; ή δεν είναι; Όσοι παρακολουθούν αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι οι “κατάλληλοι” άνθρωποι για την “κατάλληλη” δουλειά; ή δεν είναι; Λειτουργούν για το εθνικό καλό; ή όχι; Οι «παρακολουθούντες», «παρακολουθούνται» και αυτοί; Απλά λογικά ερωτήματα θέτουμε.

Στο Diplomatic Point είναι πάγια τακτική μας να μην δημοσιεύουμε απόψεις για θέματα επικαιρότητας διπλωματίας και άμυνας που φέρουν τα χαρακτηριστικά έντονων προσωπικών αντιπαραθέσεων των εμπλεκομένων. Θεωρούμε πως την ώρα της έντασης δεν είναι χρήσιμο να στοχοποιούνται πρόσωπα. Το ίδιο κάναμε και με την σχετικά πρόσφατη ένταση που είχε στο στόχαστρο το Πολεμικό Ναυτικό και είχε γίνει θέμα ποικίλων σχολίων. Περιμέναμε υπομονετικά να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα, αναζητήσαμε μια ψύχραιμη άποψη και την δημοσιεύσαμε. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.

Σε καθημερινή βάση ακούμε για τις παρακολουθήσεις του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Πολλά τα δημοσιεύματα. Πολλές και ποικίλες οι γνώμες που δημοσιοποιούνται. Αφήνουμε τα σχόλια για τους “ειδικούς”. Θα σταθούμε όμως σε κάτι που μας έκανε πραγματικά εντύπωση. Είχε γραφτεί, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμα ημερομηνίας 6-12-2022 που αναρτήθηκε στον ιστότοπο in.gr υπό τον τίτλο:  “Κάτι (σοβαρό) τρέχει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο” και αργότερα κατέβηκε αφού προηγουμένως είχε αναδημοσιευθεί σε πλήθος έτερων ιστότοπων το εξής:  “Μέχρι και ασκήσεις τις νύκτες με φουσκωτά και ΟΥΚάδες σε βραχονησίδες είχε δώσει διαταγή να γίνονται, έως ότου μαθεύτηκε και κόπηκαν μαχαίρι άγνωστο με παρέμβαση ποιου. Πόσο εύκολα ένας άλλος τούρκος στρατηγός θα μπορούσε να δώσει διαταγή να τους εγκλωβίσουν αναβιώνοντας τα Ίμια;” Δεν θα αναφερθούμε στο εάν ανταποκρίνονταν ή όχι στην  πραγματικότητα τα όσα γράφτηκαν εν συνόλω για τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Αυτά τα ξέρουν καλύτερα από εμάς οι βαθείς γνώστες του χώρου της ελληνικής άμυνας. Είναι όμως εύλογο ένα ερώτημα που προέκυψε από το ανωτέρω δημοσίευμα,  με δεδομένη την γεωγραφική μορφολογία της χώρας μας και το Αρχιπέλαγος να είναι μόνιμος στόχος για την εξ Ανατολών γείτονα χώρα. Τα σενάρια των ασκήσεων των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δη του Πολεμικού μας Ναυτικού μιας και αναφέρονταν σε Υποβρύχιους Καταστροφείς, θα έπρεπε να έχουν ως στόχο την ανακατάληψη της κορυφής του Ολύμπου; όχι βραχονησίδες; Επ΄ αυτού δεν θα γράψουμε τίποτα περισσότερο και αφήνουμε τα συμπεράσματα στους αναγνώστες μας.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Αναζητήσαμε μια ψύχραιμη και αντικειμενική άποψη ανάμεσα στις πολλές που έχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την βρήκαμε και σας την παραθέτουμε. Είναι η άποψη που εκφράζει ο  έμπειρος δημοσιογράφος κ. Νίκος Σουγλέρης με αφορμή τα όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με την υπόθεση του Qatar Gate και την Εύα Καϊλή. Τα όσα γράφει ο πολύπειρος δημοσιογράφος με την πολύτιμη γνώση που διαθέτει μέσα από το ρεπορτάζ πολλών ετών, είναι η πραγματικότητα όπως ακριβώς αυτή υφίσταται. Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής, ουδείς υπεράνω πάσης υποψίας και οι κρίνοντες κρίνονται. Ισχύει για όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Γράφει ο Νίκος Σουγλέρης, Δημοσιογράφος

ΔΕΝ σπεύδω να κρίνω ένοχη την  Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα  Εύα Καιλή  για χρηματισμό από το Κατάρ-  ΑΝ και το ίδιο της το κόμμα έσπευσε να την διαγράψει, αλλά επιτρέψτε μου κάποιες απλές σκέψεις:

Αποδεικνύεται πόσο ΆΔΙΚΟ έχουν όσοι επιμένουν πως πολιτικοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, στρατιωτικοί και κατέχοντες δημόσια αξιώματα δεν πρέπει να παρακολουθούνται ΝΟΜΙΜΩΣ!!!!..

Στην υπόθεση αυτή χρηματισμού εμπλέκονται όχι μόνο ευρωβουλευτές (νυν και τέως) αλλά και μεγαλο-Συνδικαλιστές, επαγγελματίες Δικαιωματιστές και ΜΚΟ. Όλοι αυτοί για να στηρίζουν στην Ευρώπη τα συμφέροντα του Κατάρ. Και μην ξεχνάμε ότι το Κατάρ είναι ο ΜΈΓΑΣ  ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ και υποστηρικτής της Τουρκίας. Και χρηματοδοτεί το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα Μουσουλμάνων προς την Ευρώπη.

Εάν λοιπόν όλοι όσοι με τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής μας έχουν ΑΣΥΛΙΑ, ποιοι επιτρέπεται να παρακολουθούνται?  Ταξιτζήδες, μανάβηδες, μπακάληδες και κομμωτές; (συγγνώμη από τις συμπαθείς ομάδες) ΑΠΟ αυτούς κινδυνεύει η δημοκρατία μας; Ας σημειωθεί πως στην Γερμανία μέσω των παρακολουθήσεων αποκαλύφτηκε σχεδιαζόμενο πραξικόπημα από πρίγκηπες, δικαστές, βουλευτές και στρατιωτικούς.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους λαϊκισμούς και ας ανοίξουμε το μυαλό μας γιατί οι καιροί είναι πονηροί!!!…