Η Ελληνική Γλώσσα έχει βαθιές ρίζες στην προϊστορία

27-12-2022

του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, π. Βουλευτή

Στον Ελλάδα υπάρχουν προϊστορικά ευρήματα γραπτής πρωτογλώσσας. Η ξύλινη πινακίδα του Δισπηλιού ήταν του 5260 π.Χ. παρόμοιες βρέθηκαν σε όλα τα Βαλκάνια την ίδια χρονική περίοδο, ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η πρώτη γραπτή γλώσσα η σφηνοειδής του 3300 π.Χ. 11 σύμβολα του Δισπηλιού υπάρχουν επιβεβαιωμένα και στην συνέχεια. Πρωτοελληνική γραφή είναι η γραμμική γραφή Α΄, 2600 π.Χ. δείτε στον δίσκο της Φαιστού, (πιθανόν φορολογικός κώδικας εισφορών, που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί). Ο Άγγλος ερευνητής Ventris κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τη διάδοχη Μυκηναϊκή γραμμική γραφή Β΄ του 1600 π.Χ. «Από τα 88 συλλαβογράμματα της Β΄, πάνω από πενήντα μοιάζουν με τα σύμβολα της Γραμμικής Α΄».

Η ελληνική γλώσσα πηγάζει στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο από αυτόχθονες Πελασγούς Κάρες Λέλεγες. Πρωτοελληνική είναι το όνομα που δίδεται στην υποθετική γλώσσα από όπου πήγασαν οι αρχαίες διάλεκτοι. Η γλώσσα του Ομήρου στα έπη Ιλιάδα και Οδύσσεια, ήταν πολύ διαφορετική από την ομιλούμενη τον 3ο π.Χ. αιώνα. Περιείχε λήμματα που σώζονται μέχρι σήμερα. Διασώζονται κυρίως στις σύνθετες λέξεις π.χ., λατομείο, λωποδύτης, νοσταλγία κλπ. Οι ελληνικές διάλεκτοι ήταν 4 (Αττική, Δωρική, Ιωνική, Αιολική) με μικρές λεκτικές και γραφολογικές διαφορές μεταξύ τους. Η νεοελληνική είναι συνέχεια της επικρατούσας Αττικής διαλέκτου, μέσα από την δημώδη μεσαιωνική της εξέλιξη. Επ ευκαιρία η μεγάλη σύγχρονη μελέτη 800 πινακίδων της Μακεδονίας απέδειξε ότι η Μακεδονική είναι μια απλή δωρική διάλεκτος και τίποτε άλλο!

Δείτε Ταρτάρια Ουγγαρίας -Βίντσα Γιουγκοσλαβίας- Γκραντένιτσα Βουλγαρίας

Δείτε προσεκτικά τα εγχάρακτα σύμβολα σε νεολιθικά ειδώλεια του 5300-4800 πΧ που βρίσκονται στο εθνικό αρχαιολογικό μουσείο να δείτε το νήμα των επιρροών.

Δείτε επίσης αντίστοιχο εύρημα στη Θράκη σημερινή Βουλγαρία και την πινακίδα των Γιαννιτσών του 5000 π.Χ. Υπάρχουν και άλλοι κατάλογοι γραφής απο αγγεία της περιόδου που φθάνει μέχρι την εμφάνιση της γραμμικής Α που αποδείχνουν συνδετικούς αρμούς των γραφικών συμβόλων

Παρακαλώ μην σκέφτεστε ελληνικά με όρους συνόρων κράτους του 2023 αλλά με όρους πολιτισμού που άρχεται χιλιάδες χρόνια π.Χ. και κυριάρχησε σε Βαλκάνια επέδρασε σε Αίγυπτο εκτείνεται μέχρι τον Καύκασο και περιλαμβάνει τη Σικελία και τη Σαρδηνία και όλη τη Μεσόγειο (δείτε τιτανομαχίες και γιγαντομαχίες και που διεξήχθησαν)

Παρακαλώ να παραδεχτούμε οτι οι πρωτοφοίνικες είναι Έλληνες ότι η δήθεν μυστηριώδης πόλη Ουγκαρίτ είναι απλά η Ευγορίτις και οτι ο ΦΟΙΝΙΞ πρίγκηπας της Κρήτης που εποίκησε την περιοχή που ονομάστηκε Φοινίκη ήταν Έλληνας!

φωτ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος