Πεζοναύτης Φώτης Ανδρικόπουλος ▪Η ψυχή που αναμένει επί 8 χρόνια την δικαίωση

Ημέρες μνήμης για όσους έφυγαν και για όσους έμειναν αλλά δεν ξέχασαν

26-12-2022

Κάπου εκεί ψηλά ένας κομάντο κοιτά προς τη γη υπομονετικά και περιμένει, αναμένει την πολυπόθητη δικαίωση. Επί κεφαλής φοράει μόνιμα τον πράσινο μπερέ με το εθνόσημο, το σώμα του είναι ντυμένο με τη στολή παραλλαγής και στο μπράτσο του το επίραμμα Δυνάμεις Πεζοναυτών εναλλάσσεται με το έμβλημα ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ και την «ΑΡΓΩ» πάνω στην ασπίδα ενώ το βλέμμα του βρίσκεται σε μόνιμη επαγρύπνιση. Είναι ο 19χρονος Πεζοναύτης Φώτης Ανδρικόπουλος του 505 Τάγματος Πεζοναυτών της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Βόλου…

Πέρασαν οχτώ χρόνια από τότε…

Ανακαλώντας στη μνήμη μας την ημερομηνία της 7ης Οκτωβρίου 2014, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ Βόλου στα Γλαφυρά Μαγνησίας, θα θυμηθούμε ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, διερράγη σωλήνας όλμου και ο Πεζοναύτης Φώτης Ανδρικόπουλος μαζί με δύο επαγγελματίες οπλίτες, τον Αναστάσιο Μεζάλα 34 ετών και τον Γεώργιο Ορφανίδη 33 ετών αίφνης “αναχώρησαν” για θανατηφόρα αμφίβια επιχείρηση στην “αντίπερα όχθη” ….

Έκτοτε, δημοσιεύτηκαν πολλά ρεπορτάζ για το τραγικό συμβάν που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και δη τον κόσμο των Ειδικών Δυνάμεων. Έγιναν πολλές αναλύσεις του συμβάντος από ειδικούς και μη, γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά. Επίσης, πολλά ήταν και τα ερωτήματα που περίμεναν εξηγήσεις. Κάποια εξ αυτών των ερωτημάτων που τέθηκαν δημοσίως και σε επίπεδο ελληνικού κοινοβουλίου για αυτήν την υπόθεση, έδειχναν με τον πλέον σαφή τρόπο το δραματικό των γεγονότων. Μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ .

Ένα είναι το σίγουρο, οι ψυχές των παλικαριών δεν θα κουραστούν ποτέ να αναμένουν τη δικαίωση.

Πριν λίγες μέρες, η οικογένεια του αδικοχαμένου Πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο που τα τρία παλικάρια έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα, εμείς επισκεφτήκαμε το μνημείο του παιδιού στο Πετρωτό Πατρών να αφήσουμε ημέρα γιορτής ένα κεράκι για την ψυχούλα του.

Το μαύρο μαρμάρινο μνημείο ήταν γεμάτο από τα λουλούδια των Χριστουγέννων. Κατακόκκινα αλεξανδρινά και άλλα ίδιας απόχρωσης άνθη όπως το αίμα των παιδιών που έφυγαν τόσο άδικα, κυριαρχούσαν ανάμεσα στις πολλές πορσελάνινες φωτογραφίες του Φώτη και τα διακριτικά των Πεζοναυτών.

Συγκινηθήκαμε και δακρύσαμε…

Ευχόμαστε στα παιδιά να είναι καλά εκεί ψηλά…

Δεν τους ξεχνάμε ΠΟΤΕ!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!