Αιγαιοπελαγίτικες επισκέψεις ΥΦΕΘΑ

Τήλος, Κως, Ψέριμος, Καλόλιμνος, Κάλυμνος, Λέρος και Φαρμακονήσι οι σταθμοί της περιοδείας του

19-12-2022

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς συνεχίζοντας, χθες Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, τις επισκέψεις του σε Συγκροτήματα, Μονάδες και Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων, στα Δωδεκάνησα, βρέθηκε στα νησιά Τήλος, Κως, Ψέριμος, Καλόλιμνος, Κάλυμνος, Λέρος και Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΘΑ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μετέβη στις έδρες:

– Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στην Τήλο.

– Του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕ) στη Λέρο.

– Των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ) «ΑΓ. ΦΩΚΑ» στην Κω, «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» και «ΦΑΡΟΣ» στην Καλόλιμνο, «ΧΑΛΗ» στην Κάλυμνο, «ΨΕΡΙΜΟΥ» και «ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ» στα ομώνυμα νησιά.

Κατά την παραμονή του στην Κω, συναντήθηκε και αντήλλαξε ευχές με τα πληρώματα επιφυλακής (readiness) των ελικοπτέρων UH-1H HUEY, στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ο ΥΦΕΘΑ στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες δράσεις των Μονάδων και των Φυλακίων, ενώ απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν σε καθημερινή βάση, με τον καλύτερο δυνατό και εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο, με μαχητικό πνεύμα και με απτά αποτελέσματα αποτροπής, διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, εκπέμποντας παράλληλα ισχυρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Επίσης, αντήλλαξε μαζί τους ευχές με την ευκαιρία των επερχόμενων Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου έτους.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, ο Υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Μιχαήλ Ρουσσινός, οι Διοικητές του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Συρόπουλος ΠΝ και του 588 ΤΕ Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Χαριτούδης και οι Αρχιφύλακες των ΕΦ.

φωτ.ΥΠΕΘΑ