Ταξίδι στο Παρίσι για τον Κώστα Φραγκογιάννη ▪Συμμετοχή στο Ελληνο-Γαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

12-12-2022

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα επισκεφθεί το Παρίσι στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2022, για τη συμμετοχή του σε Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν από κοινού, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Παρισίων και η Ελληνική Κυβέρνηση, με στόχο την προώθηση της ελληνογαλλικής οικονομικής συνεργασίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε το 2020 με στόχο τη διεύρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε σειρά κρίσιμων τομέων της οικονομίας και την προώθηση κοινών εγχειρημάτων μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών. Στο πλαίσιο του Φόρουμ του 2020, είχε υπογραφεί σχετική Δήλωση Προθέσεων μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων των δύο χωρών, η οποία αναμένεται να επικαιροποιηθεί κατά το φετινό Φόρουμ.

Στις εργασίες του Φόρουμ θα συμμετέχουν, επίσης, οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς επίσης η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Στην επιχειρηματική αποστολή θα συμμετέχουν, επίσης, περισσότερες από 30 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας, των κατασκευών, της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Olivier Becht, με τον οποίο θα συζητήσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων.