Στα χέρια του ειδικοδυναμίτη Δημήτρη Γεωργάκη το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών 

▪Ο Βετεράνος Καταδρομέας Δημήτρης Γεωργάκης νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αλεξιπτωτιστών στην Ελλάδα το 2023

9-12-2022

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, η ανάληψη από τον εξαιρετικά έμπειρο και δυναμικό Καταδρομέα Δημήτρη Γεωργάκη, Συνταγματάρχη ε.α. και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (UNION EUROPEENE DES PARACHUTISTES  – UEP).

Παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων – ΠΟΕΔ για την οποία έχουμε δημοσιεύσει εκτενές αφιέρωμα (για να το δείτε πατήστε εδώ).

Η ΠΟΕΔ με έδρα την Θεσσαλονίκη, απαρτίζεται από 32 Λέσχες ανά την επικράτεια.

Ιδρύθηκε με σκοπό, τον συντονισμό όλων των Λεσχών και την κοινή εκπροσώπηση στις μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, στόχος της είναι να προσφέρει στην κοινωνία και την πατρίδα. Ειδικότερα, έχει προσφέρει έως τώρα κοινωνικό έργο με ομάδες αιμοδοσίας, ομάδες διάσωσης, δενδροφυτεύσεις, κατασβέσεις πυρκαγιών. Επίσης, έχει αναλάβει διοργανώσεις συνεδρίων και διαλέξεων με διακεκριμένους ομιλητές, βοήθεια σε συνανθρώπους, βραβεύσεις διακεκριμένων συμπολιτών σε Εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Το 1988 πρωτοστάτησε για  την ίδρυση της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (U.E.P.), διοργανώνοντας συνέδρια σχετικά με την ειρήνη και τα Εθνικά μας θέματα, το περιβάλλον, την προσφορά στον συνάνθρωπο και την συμμετοχή μας σε ειρηνευτικές αποστολές.

Το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της UEP πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα. Φέτος το εν λόγω συνέδριο διεξήχθη από 3 έως 7 Οκτωβρίου στη Κύπρο και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της U.E.P, πρότεινε και ψηφίστηκε το 31ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το 2023, να το διοργανώσει η Ελληνική Ομοσπονδία, στην οποία έγινε η παράδοση της σημαίας και η ανάληψη της εκτελεστικής προεδρίας για ένα χρόνο.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Σχης ε.α., Δημήτρης Γεωργάκης είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών.

Ο κ. Γεωργάκης σε δήλωσή του επεσήμανε ότι: “Με την ανάληψη του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για το 2023, δώσαμε την υπόσχεση να εργαστούμε σκληρά μαζί με όλες τις Λέσχες – Μέλη μας και να κάνουμε ότι χρειαστεί για να έχουμε το καλύτερο μέχρι σήμερα από πλευράς διοργάνωσης και αποτελεσμάτων Πανευρωπαϊκό Συνέδριο. Πιθανός χρόνος διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου το φθινόπωρο του 2023. Θα υπάρχει ενημέρωση του προγράμματος εν ευθέτω χρόνο.”

φωτ. Ο Καταδρομέας Δημήτρης Γεωργάκης, Συνταγματάρχης ε.α. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων