Εθνική Φρουρά ▪Αποφοίτηση Νέων Στρατονόμων 2022 ΕΣΣΟ

9-12-2022

Η τελετή αποφοίτησης των νέων Στρατονόμων της 2022 ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 964 Τάγματος Στρατονομίας, στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ», σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022.

Στην τελετή παρευρέθηκαν  γονείς των νέων Στρατονόμων, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζήμιχαηλ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας  Ανδρέας Λουκά, o Πρόεδρος του ΚΟΑ ντρέας Μιχαηλίδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αντιπροσωπεία στελεχών. 

Με την τελετή αποφοίτησης, ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας σειράς εξειδικευμένων αντικειμένων που προβλέπει η απαιτητική εκπαίδευση των νέων Στρατονόμων και εντάσσονται και επίσημα στις τάξεις της Στρατονομίας. 

Ο Διοικητής του 964 Τάγματος Στρατονομίας, στην Ημερήσια Διαταγή του, αφού συνεχάρη τους νέους Στρατονόμους, τους διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό του Τάγματος θα είναι πάντα δίπλα τους ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν τα νέα τους καθήκοντα, στο πλαίσιο των κανονισμών και διαταγών και τους προέτρεψε να έχουν πάντοτε ως φάρο και οδηγό το ρητό «Ο Ελέγχων ελέγχεται και ελέγχει δια του παραδείγματος». 

Τα διπλώματα στους νέους Στρατονόμους απένειμαν, ο Υπουργός Άμυνας. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζήμιχαηλ. 

Με το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε από τους νέους Στρατονόμους επίδειξη μέρους των δυνατοτήτων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού τους.

φωτ.ΓΕΕΦ