Πρέσβης Βιετνάμ ▪Παρών στην συνάντηση του Προέδρου Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ και Προέδρου Επιτροπής Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης του Βιετνάμ

6-12-2022

Ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Αθηνά Le Hong Truong συνόδευσε βιετναμεζική αντιπροσωπεία κατά τη σημερινή επίσκεψή της στην Βουλή των Ελλήνων. Ο  επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εθνοσυνέλευσης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Nguyen Phu Cuong συναντήθηκε με τον Α΄ Αντιπροέδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικήτα Κακλαμάνη, τον Προέδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Σταύρο Καλογιάννη και τον Προέδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ Χρήστο Ταραντίλη. Από τις συνομιλίες, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων φιλίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας της Ελλάδας με το Βιετνάμ.

Οι δύο πλευρές εστίασαν σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Επί το πλείστον, η ξένη αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί για ζητήματα κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού, πληθωρισμού και επιπλέον δόθηκε ενημέρωση σχετικά με την παρουσία του Ταμείου Ανάπτυξης στο ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι κατά την περίοδο 2021 έως 2026. Στην εξέλιξη της συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, οι Έλληνες Βουλευτές επισήμαναν ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ βρίσκονται σε πλαίσιο διαρκούς κινητικότητας και υπογράμμισαν ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης στις  σχέσεις των δύο χωρών, μέσω της ενίσχυσης συνεργασίας στους κλάδους του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εκπαίδευσης.

φωτ.Βουλή των Ελλήνων