Πρέσβης Αργεντινής ▪Συνάντηση με τον Προέδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής

30-11-2022

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Αργεντινής Luis Alfredo Azpiazu, είχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, σήμερα, στη Βουλή.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις μακροχρόνιες αρμονικές σχέσεις Ελλάδας – Αργεντινής, υπογραμμίζοντας πως αυτές είναι εδραιωμένες όχι μόνο σε παράλληλες διαδρομές, προς διεκδίκηση της ανεξαρτησίας, αλλά και στην κοινή προσήλωση στη δημοκρατία, την αγωνία για επίλυση προβλημάτων παγκοσμίως, τη δέσμευση στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις στο Μπουένος Άιρες αξιωματούχων από την εκτελεστική εξουσία της χώρας ως απόδειξη του ζωηρού ελληνικού ενδιαφέροντος για διεύρυνση της συνεργασίας επί τομέων που ήδη υποστηρίζονται προς όφελος των δύο λαών.

Αναφορά, επίσης, έγινε εκατέρωθεν στη δυναμική, που αναπτύσσουν οι τοπικές κοινωνίες, με τους Έλληνες που ζουν στην Αργεντινή και αντιστοίχως τους Αργεντινούς που ζουν στην Ελλάδα, να προσδίδουν ουσιαστικά στοιχεία στις γέφυρες πολιτιστικών ανταλλαγών.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για την εγγύτητα της Αργεντινής στα καίρια για την Ελλάδα ζητήματα, και μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή της στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρέσβης εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε παράλληλη δρομολόγηση με τις επαφές της εκτελεστικής εξουσίας.

φωτ.Βουλή των Ελλήνων