Πρέσβης Ισραήλ ▪Συνάντηση με ΥΦΥΠΕΞ Κατσανιώτη

24-11-2022

Τον Πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αμοιβαία  βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας τους.
O Υφυπουργός, αφού συνεχάρη τον Ισραηλινό Πρέσβη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών σε σειρά τομέων, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημόσια διπλωματία, καθώς το Ισραήλ έχει αναπτύξει πολυετή εμπειρία στον εν λόγω τομέα και ο κ. Katz έχει υπηρετήσει ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διάφορες θέσεις δημόσιας διπλωματίας, πριν τη θητεία του στην Ελλάδα. Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη συνεργασιών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ενεργό ρόλο του ομογενειακού στοιχείου και στις επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ των κοινοτήτων της Διασποράς που αναπτύσσονται σε διάφορες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΗΠΑ. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων και της περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

Υπουργείο Εξωτερικών-φωτ.αρχείου