Φραγκογιάννης: Ουσιαστική η συμβολή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του αλβανικού λαού

 ▪Στο  Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Αλβανίας

18-11-2022

Την πολιτική βούληση της Ελλάδας για ισχυρές διμερείς οικονομικές σχέσεις με την Αλβανία και στήριξη της αλβανικής οικονομίας μέσω της δυναμικής ελληνικής επενδυτικής παρουσίας στη χώρα, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο Ελληνο-Αλβανικό Φόρουμ που διεξάγεται, σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. 

Ο ΥΦΥΠΕΞ μίλησε για τη στρατηγική οικονομική και εμπορική σχέση Ελλάδας-Αλβανίας, και επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή της Ελλάδας, κατά τα τελευταία 25 χρόνια, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του αλβανικού λαού, μέσω του εμπορίου, των επιχειρηματικών συνεργασιών, των στρατηγικών επενδύσεων, της αναπτυξιακής συνεργασίας. 

Αναφέρθηκε και στις 367 ενεργές ελληνικές και κοινές ελληνοαλβανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Αλβανία και εξέφρασε αισιοδοξία για την περαιτέρω ενίσχυση, διεύρυνση και διαφοροποίηση των οικονομικών συναλλαγών σε ακόμα περισσότερους τομείς.   

«Προς αυτή την κατεύθυνση, χαιρετίζω την υπογραφή των δύο μνημονίων συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων Αθηνών και Τιράνων (ACCI & CCIT) και μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Αλβανίας AIDA, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του σημερινού Φόρουμ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Στο Φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε από κοινού από τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Τιράνων, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, παρευρέθηκαν και συμμετείχαν, επίσης, με ομιλίες, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Αλβανίας Delina Ibrahimaj και η ομόλογος του κ. Φραγκογιάννη, Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Megi Fino.

Κώστας Φραγκογιάννης-φωτ.αρχείου