Ο Βαρβιτσιώτης στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ και European Business Summit 

17-11-2022

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (15 και 16 Δεκεμβρίου 2022), η ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνει το ουκρανικό ζήτημα, θέματα ενέργειας και οικονομίας, ασφάλειας και άμυνας, Νότιας Γειτονίας και εξωτερικών σχέσεων της Ένωσης. Θα συζητηθούν ακόμα οι σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και ο σεβασμός των ευρωπαϊκών αξιών στην Ουγγαρία. Τέλος, η Επιτροπή θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασιών της για το προσεχές έτος. 

Σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός θα συμμετάσχει στο ετήσιο European Business Summit με θέμα τη γεωπολιτική κατάσταση της Ευρώπης. Στην εκδήλωση θα λάβουν επίσης μέρος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Taras Kachka και οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τσεχίας, Marek Havdra, της Σουηδίας, Jessika Roswall και της Πορτογαλίας, Tiago Antunes.