ΓΕΕΘΑ: Προκεχωρημένο Διακλαδικό Σχολείο Κυβερνοάμυνας

16-11-2022

Η 18η Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου με τίτλο «Προκεχωρημένο Διακλαδικό Σχολείο Κυβερνοάμυνας» διεξήχθη από το ΓΕΕΘΑ μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Το Σχολείο παρακολούθησαν συνολικά 57 στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπως παρακάτω:

● Ένοπλες Δυνάμεις: 40 στελέχη (14 από το ΓΕΕΘΑ, 1 από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, 11 από το ΓΕΣ, 8 από το ΓΕΝ και 6 από το ΓΕΑ).

● Σώματα Ασφαλείας: 7 στελέχη (5 από την Ελληνική Αστυνομία και 2 από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή).

● Υπουργεία: 7 στελέχη (2 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 2 από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και 3 από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας).

● ΕΥΠ: 1 στέλεχος.

● ΓΕΕΦ: 2 στελέχη.

Η εν λόγω Εκπαίδευση αποτελεί συνέχεια του «Βασικού Διακλαδικού Σχολείου Κυβερνοάμυνας» και συμβάλλει στην ενίσχυση του γνωστικού πεδίου των συμμετεχόντων με την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στον τομέα της Κυβερνοάμυνας, με σκοπό την ταχεία ανταπόκρισή τους στα νέα επιχειρησιακά δεδομένα και στις σύγχρονες ψηφιακές απειλές.

φωτ.ΓΕΕΘΑ