Σε Έβρο, Λήμνο και Λέσβο περιοδεύει από σήμερα ο ΥΦΕΘΑ

6-11-2022

Σε Έβρο, Λήμνο και Μυτιλήνη θα βρεθεί διαδοχικά από σήμερα Κυριακή 6 έως και Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο ΥΦΕΘΑ σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου το βράδυ θα έχει συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς, του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) και των υπαγόμενων Σχηματισμών στο Δ΄ ΣΣ, στην Αλεξανδρούπολη.

Αύριο Δευτέρα 7 Νοεμβρίου θα κινηθεί οδικώς κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις Περιοχές Ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού και θα επισκεφθεί τα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς «ΚΗΠΩΝ», «126», «ΔΙΛΟΦΟΥ», «ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΙΟΥ» και το Παρατηρητήριο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ». Επίσης, θα μεταβεί στο Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο και στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Τις απογευματινές ώρες θα μεταβεί στη νήσο Λήμνο, όπου θα έχει συνάντηση με Κυβερνητικά στελέχη του Υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλίας, τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Arthur Spyrou, τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Λήμνου, με τους οποίους θα γίνει αυτοψία των χώρων που θα κατασκευασθεί το Μνημείο προς ένδειξη τιμής στους άνδρες του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (Australian and New Zealand ArmyCorps – ANZAC), που υπηρέτησαν στη νήσο κατά την εκστρατεία της Καλλίπολης 1915-1916, καθώς και η οριστικοποίηση των τελικών λεπτομερειών.

Τέλος, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός θα βρίσκεται στη νήσο Λέσβο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 110ης Επετείου Απελευθέρωσης της Μυτιλήνης.

Νίκος Χαρδαλιάς-φωτ.αρχείου